top of page
ledarutveckling_i_grupp_edited.jpg

LEDARUTVECKLING I GRUPP

Det yttersta syftet är att öka
produktiviteten i organisationen.

Du som leder organisationen sitter på kunskap om vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Mitt jobb är att ställa rätt frågor så vi kan sortera i din kunskap. I vår dialog växer en relevant behovsanalys fram och det blir tydligt hur vi ska designa ledarprogrammet. Den vanligaste designen brukar innehålla ett antal moduler som siktar på att öka deltagarnas kunskaper och färdigheter i olika domäner. 

Exempel på kunskap kan vara teorier om effektiva team och förändringsledning, exempel på färdigheter kan vara coachande ledarskap, problemlösande kommunikation
och feedback.

En vanlig fråga jag får är hur vi säkerställer att det inte endast blir ett intressant program med höga skattningar på deltagarnöjdhet utan också ger effekt i organisationen. Det tekniska begreppet är transfer. Efter att ha genomfört ett antal ledarprogram har jag en tydlig

slutsats som råkar stämma med forskning om transfer: I de lyckade programmen har VD och seniora chefer varit engagerade rakt igenom. Om vi tillämpar det på er innebär det ni ställer upp i inledande och avslutande trepartssamtal. Ni agerar mentorer mellan moduler. Ni skapar förutsättningar i organisationen så att deltagarna kan träna och tillämpa lärdomar. Ni inleder moduler med inspirerande tal.

Det löpande samarbetet mellan moduler är också viktigt för att säkerställa effekt. Du och jag har en dialog där vi tankar in erfarenheter och feedback för att försäkra oss om att vi hela tiden ligger rätt.

Får vi till ett sådant engagemang är min erfarenhet att det blir svårt att inte öka deltagarnas kunskaper och färdigheter och i förlängningen öka produktiviteten i organisationen. 

Vill du veta mer?

​BOKA ETT 30 MINUTERS KOSTNADSFRITT SAMTAL MED MICHAEL SODERLING.

Om du är redo att ta din organisation till nästa nivå är det här ett samtal för dig.

bottom of page