top of page
Urval_edited.jpg

Personbedömning som säkerställer ert arbetsgivarvarumärke

Chefsurval, second opinion och personbedömning

Trots det, har de sedan fått nej tack. Skulle du känna dig trygg med att sådana rapporter ger en rättvis bild av dig?

 

Frågan är förstås retorisk. Men eftersom det finns en trend i branschen som går mot automatiserade bedömningar vill jag nämna tre skäl till att genomföra det personliga mötet. Först och främst, jag förstår inte hur jag som psykolog ska kunna göra en bedömning utan att träffa kandidaten.

För det andra vill jag ge kandidaten en lika bra, nyttig och spännande upplevelse som jag själv en gång fick. För det tredje involverar jag kandidaten i en hypotesprövande dialog istället för att tala om hur han eller hon ”är.” Förutom att dialogen leder till bättre kvalitet medför den också att kandidaten känner sig rättvist bedömd.

 

Jag tänker att du ser hur den här processen säkerställer ert arbetsgivarvarumärke. Vill du veta mer?

Om du är chef har du kanske som jag genomgått en personbedömning med psykologisk testning och kan
relatera till hur det är att vara kandidat.

Min bästa kandidatupplevelse inträffade på 90-talet. I återkopplingssamtalet med psykologen fann jag att jag för första gången i mitt liv kunde prata om mina utvecklings-områden utan att ge mig in i oändliga förklaringar. Istället lärde jag mig något om mig själv och jag lämnade mötet fylld av energi.

 

Jag har hört kontrasterande berättelser från vänner och affärsbekanta som sökt kvalificerade chefstjänster. Innan de har fått träffa en representant för arbetsgivaren har de ombetts fylla i begåvnings- och personlighetstester online. Därefter har de fått feedback i form av automatgenererade rapporter. Med andra ord, de har inte fått en grundlig genomgång med en psykolog.

​BOKA ETT 30 MINUTERS KOSTNADSFRITT SAMTAL MED MICHAEL SODERLING.

Om du är redo att ta din organisation till nästa nivå är det här ett samtal för dig.

bottom of page