• Michael Soderling

Ledarskap – kloka ord


Ibland läser eller hör jag något som är så rackarns bra formulerat att jag önskar jag kommit på det själv.


I en coachingsession med en chef beskrev hon sin filosofi för mig. Filosofin gäller varenda människa på en arbetsplats men jag tänker att den är extra tillämplig på ledarskap: Att vara prestigelös och veta varför man är på jobbet. Jag blev uppspelt när jag hörde utsagan eftersom den kan vara den mest kärnfulla sammanfattningen jag hört av min favoritteori med vidhängande böcker, metoder och förhållningssätt.


Låt mig introducera begreppet systemcentrerad. Det antyder att det finns något att annat vara centrerad kring, nämligen ens person. Om jag är personcentrerad är jag världens centrum och gör vad som faller mig in. Mitt i ett möte där vi ska diskutera och besluta något viktigt kommer jag att tänka på att jag behöver köpa vin till kvällen. Jag avbryter den som talar och frågar om någon vet var närmaste Systembolag ligger.


Nästa gång du sitter i ett möte, spana efter i vilken utsträckning du själv och kollegor för in mindre relevanta frågeställningar, byter ämne mitt i samtalet eller pillar på mobilen utan att förklara varför (det vill säga, skapar tankeläsningar hos andra). Om du kommer ut ur ett möte och deltagare konsekvent varit systemcentrerade och tagit roll, dra iväg ett mail till mig så bjuder jag på lunch.


Gissningsvis ansluter sig alla till min klients filosofi. För att underlätta att vi också lever upp till den är veckans coachtips att i början av varje möte sätta ord på syftet med mötet. Det finns också en poäng med att sätta ord på rollerna. Vem leder mötet, vem äger vilka frågor, hur ser var och ens mandat ut. Kan det klaras ut blir det lättare att veta inte bara varför man är på jobbet utan också givet förutsättningarna att ta roll på det mest funktionella sättet.


Att vara prestigelös jackar också väl in i systemcentrerad teori. Min klient refererade ett möte där hon ställt frågor i syfte att förstå varför en viss siffra i en uppföljning såg ut som den gjorde. Den andre kände sig ifrågasatt och uppvisade starka känslomässiga reaktioner. I systemcentrerad teori skulle man säga att detta handlar om att ta något personligt eller att ta något i roll. Och det finns en fiffig idé i systemcentrerad teori som går ut på att du inte behöver välja.


Systemcentrerad metod tillåter dig att i några sekunder känna irritationen, pinsamheten eller orättvisan. Du är ju ingen robot. Men agera inte på känslan utan flytta dig sedan mentalt till att vara i roll, vilket innebär att påminna dig om i vilket sammanhang du befinner dig och vad det syftar till. Den upprörda personen i min klients exempel hade då kunnat reflektera upp i huvudet att det kanske ändå ligger i min klients roll att ha koll på siffrorna och hade därmed kunnat svara rakt upp och ner.


Att vara prestigelös och veta varför man är på jobbet. Håller du med om att det är kloka ord?

De som vänder sig till mig är företagsledare, ledningsgrupper och ledare som vill realisera potentialen i organisationen och nå extraordinära resultat. De vänder sig till mig eftersom jag transformerar individer, grupper och organisationer.

#michaelsoderling #ledarskap #kommunikation

548 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Prenumerera på min blogg och nyheter

MICHAEL SODERLING AB

Besöksadress: Hichtechbuilding, Sergelgatan 14, Stockholm.

Tel: + 46 72 188 48 90
e-mail:  michael@msoderling.com

  • Gray Facebook Ikon
  • Gray Edin Ikon

COPYRIGHT © 2020, Michael Soderling AB. Design: dandenell.se , Foto: peterknutson.se